Esitykset

PirttiTeatterin Kerttu, Nukketeatteri Hupilaisen Kekkerit sekä Vehkajärven Teatterin Päällystakki esitetään!

Vaikka jouduimme harmiksemme perumaan Muumit ja Sällit, niin nuo kolme esitystä olemme päättäneet toteuttaa joka tapauksessa! Kipeitä päätöksiä tiukassa tilanteessa, mutta välttämättömiä. Pahoittelut kaikille, jotka olisivat olleet Muumeja tai Sällejä tulossa katsomaan!

PERUTTU: Heikki Mäenpää & Muumilaakso-orkesteri: Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon

Esitys peruttu.

PERUTTU: Sällit: Pasit – Bromanttinen komedia

Esitys peruttu.

PirttiTeatteri: Kerttu

KERTUN tarina kasvaa ikääntyneen nimihenkilön selviytymisdraamasta inhimilliseksi kannanotoksi arvokkaan vanhuuden puolesta. Nykyaikana hyvin yleiset muistisairaudet voivat koetella sairastuneen läheisten voimia ja uskoa elämään. Jokaisen dementikon sisällä asustaa kuitenkin pieni ihminen, joka tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa kaikista diagnooseista huolimatta.

KERTUN on kirjoittanut ja ohjannut Sirkku Veilahti.

Näytös kestää noin tunti 50 minuuttia sisältäen väliajan.

Nukketeatteri Hupilainen: Kekkerit

Hupilaisen uusi taapero-ikäisille suunnattu näytelmä ”Kekkerit” kertoo pienen Ainon syntymäpäivien valmistelusta. Vieraita ei näy ja tarvittaisiin myös kakkua ja ilmapalloja! Apu löytyykin läheltä, lastenhuoneen hahmot rientävät auttamaan.

Lämminhenkisen esityksen musiikin on säveltänyt Kristiina Tanhua-Laiho, käsikirjoitus, nuket ja lavasteet ovat Hupilaisen omaa tuotantoa. 

Näytöksen kesto on noin 30min, eikä sisällä väliaikaa.

Vehkajärven Teatteri: Päällystakki

Vehkajärven Teatteri tuo Kesäpäivän teatteriviikolle näytelmänsä Päällystakki. Tämä näytelmä valittiin myös Jyväskylän teatterikesään yhtenä kuudesta esityksestä 36 hakijan joukosta! Valitettavasti Jyväskylän teatterikesä on jouduttu perumaan kesältä 2020 koronan vuoksi, mutta me saamme nauttia näytöksestä Kangasala-talossa.

Perusteluissa: ”Esityksessä ohjauksellista näkemystä ja rytmitajua, jota vahvistaa äänisuunnittelu. Kertojan haasteellinen osuus saatu toimivaksi. Ohjaaja on osannut käyttää näyttelijöiden vahvuuksia kokonaisuudessa. Todellista komiikan tajua. ” Taava Hakala

Nikolai Gogolin jo vuonna 1842 kirjoittamasta ja Esa Leskisen sekä Sami Keski-Vähälän kirjoittamasta tekstistä Janne Salminen on ohjannut hulvattoman hauskan esityksen. Siinä saa suomettumiset ja aateekoo-ongelmat kyytiä. Pörssikurssien romahtaessa päähenkilö on kaiken keskellä hämmennyksissä päällystakkinsa kanssa.

Näytös kestää noin 2h 30 min ja sisältää väliajan.