Tietoja teattereista

Monesti vehkajärveläiset kuulivat, että on niin hankala lähteä sinne ”syrjäkylille” katsomaan teidän esityksiä. Tai sitten muualla ei edes tiedetty harrastajateatterin olemassaolosta ja näytöksistä. Tästä Vehkajärvellä syntyi idea, että miksei sitten tuotaisi näytöksiä keskustaan helpommin saataville ja näyttäisi oikein kunnolla! Idea esitettiin Kuohenmaan kyläteatterille, joka innostui ajatuksesta päästä esiintymään isommalla lavalla ja suuremmalle yleisölle kerralla. Tästä lähti liikkeelle Kesäpäivän teatteriviikon tarina.

Kangasalalaiset harrastajateatterit kutsuttiin koolle. Mukana oli myös Kangasalan kaupungin vapaa-aikapalvelut, Kangasala-talo sekä Valkeakoski-opisto, jonka siipien suojassa pari teattereista toimii.

Keväällä 2020 teatterit jo harjoittelivat innolla esityksiään, mutta sitten tuli korona, joka sotki kuviot. Ensimmäiseen Kesäpäivän teatteriviikkoon lopulta lähtivät mukaan Vehkajärven teatteri, PirttiTeatteri, Nukketeatteri Hupilainen sekä Heikki Mäenpää & Muumilaakso-orkesteri. Täydennykseksi vielä saimme Tampereen poikateatteri Sällit.

Vehkajärven Teatteri

Vehkajärvellä on pitkät perinteen näyttelemisestä. Jo 1930 luvulta on tallessa tietoja teatteriesityksistä. Joinakin vuosina esitettiin useampikin näytelmä. Sotavuosina jäi näyttelemiset väliin. 

Vehkajärven Teatteri on osa Vehkajärven Nuorisoseuraa ja toimii Valkeakoski-opiston siipien alla.

Lue lisää Vehkajärven Teatterista: www.vehkajarvi.info/vehkajarventeatteri

PirttiTeatteri

PirttiTeatteri on uusin kangasalalaisista harrastajateatteriryhmistä. Se toimii Kangasalan Nuorisoseuran alaisuudessa. Nimensä teatteriryhmä on saanut Kangasalan Nuorisoseuran talon Pirtin mukaan.

KERTUN ensiesitys piti olla jo maaliskuussa 2020, mutta korona esti silloin esitykset. Nyt näytelmä saa ensiesityksensä Kesäpäivän teatteriviikolla.

Nukketeatteri Hupilainen

Nukketeatteri Hupilainen on perustettu vuonna 1984. Nukketeatteri toimii pääasiassa kiertävänä teatterina. Nukketeatteri Hupilainen perustettiin vuonna 1984. Taustavoimaksi perustettiin Nukketeatteri Hupilaisen kannatusyhdistys ry. Teatterin kotipaikkana on Kangasala. Nukketeatteri toimii pääasiallisesti kiertävänä teatterina. Marraskuussa 1998 nukketeatteri sai käyttöönsä vanhan historiallisen Parvula-talon. Sinne on kunnostettu oma 50-paikkaisen kotinäyttämö.

Näyttelijöitä on kolme: Niina Kettunen-Niemi, Tuula Torkkeli ja Sinikka Meurman. Näyttelijät ovat saaneet alan koulutusta  mm. nukkenäyttelemisen, nuken valmistamisen, tekstin dramatisoimisen, musiikin ja tanssin alueilla. Niina Kettunen-Niemi ja Sinikka Meurman ovat opiskelleet Puolassa Wroclawin nukketeatteri- korkeakoulussa sekä kaikki näyttelijät alan kursseilla Suomessa.

Lue lisää Hupilaisesta: www.hupilainen.fi

Heikki Mäenpää & Muumilaakso-orkesteri

Kangasalalainen teatterin moniosaaja ja lauluntekijä Heikki Mäenpää tuo Kesäpäivän teatteriviikolle kansainvälisesti palkitun Muumilaakso-orkesterinsa tanssijoineen . Vuorovaikutteinen ”Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon” – musiikkikokonaisuus kasvaa musiikkiteatteriksi Kangasala-talon osaamista ja moninaisia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Vuorovaikutteinen musiikki-ilottelu sopii kaiken ikäisille.

Sällit

Sällit on tamperelainen vuonna 2012 perustettu poikateatteriryhmä.

Kesäpäivän teatteriviikolle Sällit tuovat esityksen Pasit – Bromanttinen komedia.

Viisi erityislaatuista kaverusta.

Viimeiset tunnit ennen täysi-ikäisyyttä.

Bändin ensiesiintyminen.

Risteily.

Koti. Uskonto. Isänmaa.

Sauna.

Lehtipuhallin.

Tämän enempää emme voi kuitenkaan kertoa, sillä pelkäämme pahoin, että se vaikuttaisi kahlitsevasti katsontakokemukseen.

Sällien uusin produktio ”Pasit – Bromanttinen komedia” sukeltaa syvälle Pasiontologiseen maailmankuvaan, joka tulee väistämättä jättämään jälkensä katsojan verkkokalvoille. Monia yleisöjä vedet silmiin asti naurattanut, hämmentänyt ja raivostuttanut produktio esitetään nyt ensimmäistä kertaa Kangasalla!

Näytös kestää noin 45 minuuttia, eikä sisällä väliaikaa.

Lue lisää Sälleistä: sallit.fi